Chardonnay

  • Vino iznimne finoće, nježnog voćnog mirisa koji podsjeća na breskvu i snažnog bogatog okusa
  • Jela od najfinije ribe, ribe na gradele i brudet, pečenja od svjetlijeg mesa peradi ili odojka, salate oštrijih okusa i meki sirevi poput brija i camamberta
  • Preporučena temperatura za posluživanje je 10-12°C

Chardonnay je jedna od najomiljenijih sorti na svijetu. Aromu njegovog vina teško je opisati ali ju je lako prepoznati po eleganciji voćnih i cvjetnih mirisa.

Vino iznimne finoće, nježnog voćnog mirisa koji podsjeća na breskvu i snažnog bogatog okusa. Idealno za druženje, podsjeća na tople proljetne večeri u dobrom društvu.

Odlično se sljubljuje s jelima od najfinije ribe, ribama na gradele i brudet, pečenjima od svjetlijeg mesa peradi ili odojka, salatama oštrijih okusa i mekim sirevima poput brija i camamberta. Savršeno se slaže i s pitama i kolačima od kruške i jabuke.